sor logo k

Çapa, taşınıyor

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Yeni dönemde Çapa artık merkezde sadece poliklinik hizmeti verecek. Hasdal'da şehir hastaneleri projesinin benzerini uygulamaya koyacağız. Eğitim-öğretimde öğrencilerimiz Hasdal'da olacak. 4 sene civarında oralar bitecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye olarak, saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi, İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim." dedi.

Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, bu öğretim döneminde mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, mezuniyetleri ile ailelerini ve sevdiklerini gururlandıran tüm öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Fakültenin ve öğrencilerin böyle mutlu bir gününde burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, öğrencileri bugünlere getiren anne babalarıyla, eğitim-öğretim hayatları boyunca kendilerine emek vermiş olan tüm öğretmen ve hocalara teşekkür etti.

"HASDAL'DA BİN 100 DÖNÜM ARAZİYİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NE TAHSİS ETTİK" 

Erdoğan, fakültenin başarılarının bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Özellikle de az önce sevgili öğrencimizin ifade ettiği fiziki imkanlar ve şartlar noktasında, bunu da ben çok yerinde buluyorum ve tabii şu anda attığımız bir adım var. Beklentilerinin artık cevabı inşallah karşılanıyor.

Malum Çapa, 110 dönüm bir arazi üzerinde. Şimdiyse biz Hasdal'da bin 100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Çapa orada artık şu bölüm, bu bölüm olmayacak, bütün bölümleriyle tıp fakültesi içerisinde gereken ne varsa, hepsi orada olacak. Adeta bizim bu şehir hastaneleri projelendirmesinin bir farklı uygulamasını, hem üniversite hem hastane olarak orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Dolayısıyla artık eğitim-öğretimde öğrencilerimiz Hasdal'daki yerde, inşallah iki tane sağlık bilimlerinde üniversite olacak. Yolun bir tarafında çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken, diğer tarafta da Bezmialem Sağlık Bilimleri Üniversitesi yapılacak. O da yaklaşık 700 dönüm kadar bir arazi olacak." (AA)

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın
Parite
Wed, May 18, 2016, 5:12PM UTC
NamePriceChange% Change
EUR/USD 1.1279 -0.0033 -0.2939%
USD/JPY 109.6700 +0.5250 +0.4810%
GBP/USD 1.4612 +0.0151 +1.0442%

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top