sor logo k

FIAT LINEA da YOLCU GÜVENLİĞİ KUSURU

Araçlarda yolcu güvenliğinin son derece önemli olduğu, gerek 1958 BM Cenevre anlaşması gerekse AB’nin ilgili regülâsyonlarından anlaşılmaktadır. Önce güvenli sürüş ilkesiyle üretilen araçlarda maalesef hala güvenlik açıkları olabiliyor. 


Bu video’da farkındalık yaratarak, her gün ticari taksi ve özel araç olarak kullandığımız FIAT Linea marka aracın yolcu güvenliği açısından son derece önemli olan koltuk kafalıklarına dikkat çekmek istiyorum.

Türkiyenin de uymayı taahhüt ettiği, Avrupa Birliği’nin Koltuk bağlantı ve kafalıklarıyla ilgili 17. Regülasyonu açıktır. Araçlarda her bir yetişkin yolcu için bir emniyet kemeri ve bir kafalık olma zorunluluğuna Türkiye’de uyulmuyor. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kanunları uygulamıyor, Ulaştırma bakanlığı şikâyetlere kulaklarını tıkamakta, FIAT Linea marka araçları üreten TOFAŞ A.Ş. ise, sorulan sorulara cevap vermek yerine mahkemelere dava açarak haklarında yapılan yayınları engelleyerek doğruları halktan gizleme telaşı içerisinde. 

Yasalar gereği muayenesi dahi yapılamayacak olan bu eksikliğin derhal giderilmesi gerekir. Kafalık olmadan meydana gelecek kazalarda, özellikle arkadan gelen darbelerde, İSVEÇ’te yapılan araştırmalar göstermiştir ki 5 km/s hızında bile boyun kırılmasına sebep olabiliyor. 

Koltuk üreticisi Üstünberk Holding’e bağlı MARTUR Koltuk ve Sünger Sanayi A.Ş., TOFAŞ A.Ş. , KOÇ Holding, Lütfen bu eksikliği giderin, 4 kafalıkla ürettiğiniz araçları geri çağırtarak 5. Yolcu için olması gereken kafalığı takın. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kanunları uygula, AB 17 Regülasyonuna aykırı üretilen araçları geri çağırt ve koltuklara 5. Kafalıkların takılmasını sağla. 

Ulaştırma Bakanlığı, derhal koltuk kafalıklarını kusur listesine almalı, TÜRK-TÜV’e de araç muayenesinde eksik kafalıkların Ağır Kusurdan dolayı muayenesini yapmamalı.


“HANGİ CAN ÜRETİM MALİYETİNDEN DAHA DEĞERLİDİR”

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın

Ortam

Parite
Wed, May 18, 2016, 5:12PM UTC
NamePriceChange% Change
EUR/USD 1.1279 -0.0033 -0.2939%
USD/JPY 109.6700 +0.5250 +0.4810%
GBP/USD 1.4612 +0.0151 +1.0442%

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top