sor logo k

Sabah Haberleri

Filter has no result

Popular

Filter has no result

Meral Akşener suç duyurusunda bulundu

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP'de tartışmalara neden olan kongre sürecine ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eski MHP Milletvekili Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla, Cumhuriyet 
Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi. 

Dilekçede, Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara Valisi Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan'ın, "kanuna aykırı emir vermek ve emri uygulatmak" suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi.

Yapılan suç duyurusu şu şekilde:

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ANKARA

MÜŞTEKİ_____: Meral Akşener

VEKİLİ_______: Av. Feridun Bahşi Mebusevler Mah. Degol Cad.

                            Meçhulasker Sok 18/5 Tandoğan-Çankaya/Ankara

ŞÜPHELİLER___:1-Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ

                            2-Ankara Valisi

                            3-Ankara Emniyet Müdürü

SUÇ       ___________: Kanuna aykırı emir vermek ve emri uygulatmak suretiyle görevi kötüye kullanmak

TALEP________: Şüpheliler hakkında gerekli tahkikatı yapılarak cezalandırılmaları istemidir.

AÇIKLAMALAR_: Bilindiği gibi Milliyetçi hareket partisinin yüksek delegasyonu tüzüğünde belirlenen 1/5 oranındaki talebin çok üzerinde bir taleple tüzük değişikliği için imza toplamışlar ve bu taleplerini genel merkez yönetimine bildirmişlerdir.

Genel merkez yönetimince kanuna ve tüzüğe aykırı olarak işlem yapılmaması karşısında ilgili delegasyon Ankara 12.sulh hukuk mahkemesi nezdinde açmış oldukları davada, mahkemesince olağanüstü kongrenin toplanması kararı verilmiş ve bu hususta kongreyi toplayacak çağrı heyeti tespit edilmiş bu heyet milliyetçi hareket partisi olağanüstü kongresini 15 mayıs 2016 tarihinde toplanmasına karar vermiştir.

Ancak hal böyleyken hiç ilgisi olmayan ve hukuki geçerliliği bulunmayan bir kararla Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri karara çıkmış ve Yargıtay incelemesinde olan bir davaya dâhil olmuş ve tensip ara kararları ile birlikte hukuka aykırı bir şekilde yok hükmünde sayılacak tedbir kararları vermiştir.      

Bu tedbir kararlarının infazı bakımından Ankara 25. İcra dairesince yapılan işlemler yine bu dairenin bağlı bulunduğu Ankara 2. İcra hukuk mahkemesince iptal edilmiş ve tedbir kararlarının infazı durdurulmuştur.

Buna rağmen şüpheliler mahkemenin bu işlemleri iptal eden kararını hiçe sayarak icra müdürlüğüne yazılı emir verdirmişler ve hukuka aykırı bu emri uygulamaya koymuşlardır.

Anayasamızın amir hükmüne göre bütün makamlar ve idari yetkililer yargı kararlarına uymakla yükümlü olup, aksine davranışları ve bu kararı uygulamamaları görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur.

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi 2016/503 E, 2016/463 K sayılı ilamı ile Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı, 2016/504 E, 2016/462 K sayılı ilamı ile de Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı gereğince verilen 2016/ 25. İcra Dairesinin 2016/9639 takip no’lu dosyasında yapılan tüm işlemleri iptal ettiği halde, bu dosya üzerinden bu karar hiçe sayılarak tedbirin devam ettiğine dair yazılı görüş bildirerek yargıya müdahale ettiren Adalet Bakanı, bu hukuksuz ve yasaya aykırı kararı yazılı emir haline getiren ve Bakan adına imza atan Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Altan Fatih MEHAN, yine bu hukuksuz karar gereği kongreyi engellemeye çalışan Ankara Valisi ve Emniyet müdürü açıkça kanuna aykırı olarak işlem yaptıklarından görevi kötüye kullanmışlar ve kanunsuz emri uygulamışlardır.

Olay mahalline gidildiğinde ekte sunduğumuz tutanaktan da anlaşılacağı üzere kongrenin yapılacağı Anadolu oteline giden bütün yolların polis marifetiyle bir gün önceden kapatıldığı, delegelerin kongre mahalline ulaşımlarının engellendiği görülmüştür.

Anayasanın 99. Maddesinde “Kamu hizmetinde çalışmakta olan kişi, amirinden aldığı emri, kanuna aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak amir bu emrini yazılı olarak tekrarlarsa, emir yerine getirilir. Bu durumda, emri yerine getiren sorumlu olmaz.

Konusu suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilmez ve yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz”

Yine Anayasanın 137. maddesi “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz.

Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.” hükümleri mevcuttur.

TCK’nin 24/3 maddesi ise; “Konusu suç teşkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Aksi takdirde yerine getiren ile emri veren sorumlu olur.” hükmünü taşımaktadır.

Yukarıda adı geçen şüpheliler Anayasa ve yasa hükümlerine aykırı hareket ederek suç işlemişlerdir.

NETİCE VE TALEP___: Yukarıda açıkladığımız gerekçelerle;

Yukarıda adı geçen şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak cezalandırılmaları için iddianame tanzim edilmesini saygı ile arz ve talep ederiz. 16.05.2015

                                                                                Meral Akşener

                                                                                              Vekili

                                                                            Av. Feridun Bahşi

Kaynak: Meral Akşener suç duyurusunda bulundu 

YENİÇAĞ

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top