sor logo k

Sabah Haberleri

Filter has no result

Popular

Filter has no result

Genel başkan adaylarının ortak çağrısıKaynak: Genel başkan adaylarının ortak çağrısı

Tüm engelleme girişimlerine rağmen on binlerce ülkücünün toplandığı Ankara'da genel başkan adaylarından önemli bir bildiri geldi. İşte o bildirinin tam metni.

Kurultayın yapılacağı otelin girişine kurulan barikatların önünde 4 Genel Başkan adayı adına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından ortak bildiri okundu. Bildiride şunlar kaydedildi:

“Ülkücü iradenin tecellisi olarak MHP’nin 548 üst kurul delegesi olağanüstü büyük kongre talep etmiştir. MHP Genel Merkezi ise bu talebimize kayıtsız kalmıştır. Bunun üzerine 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen çağrı heyetimizin daveti ile MHP’nin olağanüstü büyük kongresini gerçekleştirmek için buradayız. Ancak tanık olduğunuz üzere MHP Genel Merkez yönetimin talebi ile AKP hükümetinin yönetimi altındaki kolluk kuvvetleri bizim kongre salonuna girmemizi ve kongremizi icra etmemizi cebren engellemektedir.

Dün ülkücü iradeye mahkeme kapılarını gösterenler, “Yargı kararlarına saygılıyız” diyenler, bugün MHP delegelerinin olağanüstü genel kurul isteğinin meşru ve hukuka uygunluğunu tescil eden Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararını, hem de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin etik ve hukuk dışı kararının icra edilmesini iptal eden Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını kolluk gücü ile engellemektedirler.

Bugün Türk demokrasisi ve hukuku devletinin temelleri sarsılmıştır. 150 yıllık zorlu mücadelelerle elde ettiğimiz tüm hukuk kazanımlarımız iktidarın siyasi ve fiili müdahalesi ile bertaraf edilmiştir. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş, adalet duygusu yaralanmış, toplum vicdanı kanatılmıştır. Hukuk siyasallaşmıştır. Siyaset hukuka galebe çalmış yürütme yani hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. En temel evrensel hukuk ilkeleri dahi paçavra edilmiştir.

Ülkücü iradeye mahkeme kapılarını göstererek siyasal meşruiyetini tartışılır hale getiren MHP Genel Merkez yönetimi AKP hükümetinin baskı ve tehditleri ile mahkeme kararlarının uygulanmasını önleyerek hukuki meşruiyetini de yitirmiştir. MHP Genel Merkez yönetimi ülkücü gönüllerde kaybettiği güven ve saygıyı şimdi polis barikatlarında aramaktadır. Balgat’ta kaybettiğini Söğütözü’nden sormaktadır.

Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. MHP’de yaşanacak bir değişim AKP iktidarının kabusu haline gelmiştir. Bu yüzden MHP genel kurulu bir iç mesele olmaktan çıkmıştır. Türkiye’nin ve AKP iktidarının mukadderatı MHP kongresinde ülkücü delegelerin hür vicdanı ile belirlenecektir. AKP iktidarı 22 Mayıs’ta yapacağı kongrede parti içi muhalefeti MHP sopasıyla terbiye etmeye çalışmaktadır. AKP’nin dedikleri MHP yaması ile kapatılmak istenmektedir. Kendi tabanında güven kaybetmiş bir MHP Genel Merkezi iktidara payanda yapılarak anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi hayata geçirilmek istenmektedir.

Bu yüzden AKP’nin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı kirli ellerini MHP’nin üzerinden çekmelidir. Hiç kimse boşa heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. MHP, ülkücülerin ve Türk Milliyetçilerinin tek ve biricik siyasi kurumudur. Bütün hukuk ve demokrasi dışı müdahalelere rağmen partimize sahip çıkacağız. Mahremimize uzanan elleri kıracağız.

Son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler. Unutulmamalıdır ki birlik ve beraberliğimizi koruyarak olağanüstü genel kurulumuzu bir toy ve şenlik ikliminde yapacağız ve iktidar yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyeceğiz.”

4 Genel Başkan adayı da birlikte kongrenin yapılacağı salonun önüne gelerek yapılan açıklamaya katıldı. Açıklama öncesi ve sonrasında büyük bir izdiham yaşandı.

Partililer ayrıca “Ülkücü irade engellenemez” sloganları ile barikatların önünde eylem yaptı.  

Kaynak: YENİÇAĞ

Fatih Erboz / Hanife Açıkalın / Bünyamin Öztürk

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top