sor logo k

Oya Aydoğan'ın ameliyatı 12 saat sürdü, işte son durumu!

Oya Aydoğan'ın ameliyatı 12 saat sürdü, işte son durumu!

Oya Aydoğan dün akşam evinde patates kızarması yerken boğazına takılan kızartmayı çıkarmak için yoğun çaba sarf edince aort damarını yırttı. Acil olarak Ulus’taki Liv Hospital hastanesine kaldırılan Oya Aydoğan, 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Doktorlar ünlü oyuncunun hayati tehlikeyi atlattığını açıklandı. Oya Aydoğan'ın dostları hastaneye akın etti.

Oya Aydoğan’dan öğlen saatlerinde üzücü bir haber geldi. Sevilen sinema ve dizi oyuncusu Oya Aydoğan'ın dün gece aort damarının yırtıldığı anlaşıldı. Oya Aydoğan'ın 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

"Ünlü oyuncu Oya Aydoğan şiddetli sırt ağrısı, sol kolunda güçsüzlük ve yüzünde ki uyuşma şikayetiyle geldi. Yapılan kontroller sonrasında kalpten çıkan aort damarında yırtılma tespit edildi. Prof. Dr. Ahmet Özkara ve Op. Dr. Halil Hüzmeli tarafından acil olarak 12 saat süren açık kalp ameliyatıyla aort damarı suni damarla değiştirildi ve gerekli müdahaleler yapıldı. Yoğun bakıma alınan Oya Aydoğan'ın durumu ciddiyetini koruyor" ifadesine yer verildi.




Ünlüler hastaneye koştu

Ece Erken, Lerzan mutlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Hande Yener, Merve Sevi, Nuri Alço, Oya Aydoğan'ı görebilmek için hastaneye geldi.  Yakın arkadaşı Oya Aydoğan’ın ameliyatını değerlendiren Sevim Emre, ‘Allah onu bize bağışlasın, hemen yetiştirdiler sağ olsunlar, aynı zamanda tansiyonu da var, şu an yoğun bakımda kanaması da olmuş ama durduğunu söylediler, biz de haber bekliyoruz’ dedi.


Kötü haberi duyan sanat camiası Oya Aydoğan'ın sağlık durumunu değerlendirdi

Selahattin Alpay: Hepimize geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bacım kadar sevdiğim bir insan. Dosttur. En bunaldığım anda bana her konuda manevi yönden yardım eden biri. Biraz önce aldım haberi.



Lerzan Mutlu: İçim kan ağlıyor. Herkesten dua istiyoruz. Doktoruyla konuştum. Allah şifa verecek. Bir şey yerken boğazına bir şey takılmış. Yüksek tansiyon hastası. Öksürürken damarı yırtılıyor.  Kanamayı zor durdurmuşlar. Kanama durumunda tekrar ameliyata alınacakmış.




Serpil Çakmaklı: Hepimiz için geçmiş olsun. Haberi yeni aldım. Çok üzgünüm, şaşkınım. Yarına çıkacağımızın garantisi yok. Çok ciddi bir hastalık olduğunu duydum. Dualarımız onun için" şeklinde konuştu. 




Ece Erken:  Ünlü sanatçının durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kanama durmuş. Ameliyattan çıkmış. Allah acil şifalar versin" dedi.  Armağan Çağlayan: Haberler iyi. Kanamayı durdurmuşlar. Doktor daha iyi olduğunu söylemiş. Vücudunda bir hasar olup olmadığı bilinmiyor. İnşallah ayağa kalkar. Yanıma gelir çay içeriz, birlikte dedikodu yaparız.

OYA AYDOĞAN'IN OĞLUNDAN AÇIKLAMA

Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur hastanede yaptığı ilk açıklamada 'Annem gece bir şeyler yerken boğazına kaçıyor, onu çıkarmak için bayağı uğraşıp damarı zorluyor ve damarı çatlatıyor, acil olarak hastaneye getirdik' dedi.

Kötü haberi alan Orhan Gencebay, Nuri Alço ve Bülent Ersoy hemen hastaneye geldi.

Cenker TEZEL / Hürriyet Magazin

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın
Go to top